WordPress Ontwerp

Onze WordPress ervaring als basis om uw bedrijf online succes te geven

WordPress is een fundamentele keuze bij MKB online marketing succes

WordPress als kern voor online succes

 • Bij online marketing draait alles om uw website. Geïnteresseerden in uw bedrijf, merken, producten of diensten moeten naar de website komen om klant van u te worden of herhalingsaankopen te doen.

WordPress is met afstand de beste MKB website oplosssing als u kijkt naar flexibiliteit, nauwkeurigheid en beheersbaarheid van kosten.

WordPress heeft 2 basis opties:

 • WordPress  Singlesite: dit is de meest gebruikte oplossing voor bedrijven welke slechts 1 of enkele websites nodig hebben. 
 • WordPress Multisite: dit is een netwerk van WordPress websites. De individuele sites kunnen een eigen ontwerp en eigen inhoud hebben en kunnen zowel gedeelde plug-ins als individuele plugins gebruiken. 

Twijfelt u welke WordPress optie geschikt voor u is? Stuur een email zodat we u genuanceerd kunnen adviseren of lees meer informatie over WordPress Multisite.

Het online landschap met centraal uw WordPress website
Speelveld voorbeeld, natuurlijk zijn er andere opstellingen mogelijk zoals met sms en Whatsapp kanalen etc.

Zeker, social media is belangrijk. Maar social media is niet uw eigendom en uw volgers zijn niet van u. Alle sociale platformen zijn niet van u en hebben het doel om u te laten betalen voor advertenties. 

Dat is prima als u uw investering  terugverdiend. Maar uw bedrijf heeft ook de zekerheid en mogelijkheden nodig in de vorm van een eigen WordPress website.

"Uw website is het middelpunt van uw online aanwezigheid, de ervaring is belangrijk zodra een mogelijke klant binnenkomt"

Doelgerichte online marketing met WordPress
Meer weten? Stuur een email naar admin@imeco.nl

Waarom WordPress voor het MKB?

Lang geleden vochten het Franse leger met de kruisboog en Engelse leger met de handboog in de Slag bij Crécy. De Fransen hadden veel meer soldaten maar werden de pan in gehakt.

Eigenschappen van de kruisboog:
* Makkelijker maar minder nauwkeurig te richten;
* Fabriceren duurt lang;
* Herladen duurt lang.

Eigenschappen van de handboog:
* Richten vergt oefening maar is nauwkeurig;
* Fabriceren gaat snel;
* Herladen gaat snel. 

WordPress is net als de longbow. Daarom!

Een online marketing bureau die u begrijpt

De weg naar succes heeft stevige ondergrond nodig: we geven advies in een gratis gesprek of e-mail.

Wilt u het advies zelf in praktijk brengen? Respect. We volgen u graag op weg naar uw online groei. 

Wilt u ons de online doelen laten halen? Dank voor uw vertrouwen. We bestuderen uw branche, uw bedrijf en uw concurrentie en starten direct met online succes. 

Gratis advies zodat u direct kunt starten

Stuur uw vraag, we helpen u graag op weg.

Succes: Menselijkheid, Expertise, Activiteit, Betrouwbaarheid, Passie, Creativiteit, Ontwerp, SEO, SEA, SMM, Meten, Rapporteren, Positiviteit, Geduld, Hard werken, Toewijding.

WordPress ontwerp voorbeelden

Imeco maakt maatwerk WordPress thema’s voor relaties. Technisch gebruiken we zoveel mogelijk standaard oplossingen om de beheersbaarheid van de wbesite eenvoudig te houden en de kosten te minimaliseren. Esthetisch maken we voor elke klant een origineel ontwerp, gebaseerd op de doelen van de klant. Daarnaast optimlaiseren we elke website voor goede vindbaarheid in zoekmachines.

WordPress heeft over alle websites een marktaandeel van maar liefst 40%. Dus de kans is groot dat u zelf de nodige goede en slechte voorbeelden heeft gezien. Hieronder een aantal goede voorbeelden welke wij hebben gekozen.

Wat niet altijd zichtbaar is, is of een WordPress website technisch goed is gebouwd, of de afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, of de titels en omschrijvingen slim zijn gekozen, of de teksten goed zijn geschreven en of de website is geoptimaliseerd voor de doelgroepen.

Wij werken met wireframes bij het ontwikkelen van WordPress websites. Hiermee laten we aan onze klanten de opbouw van de gehele website en de soorten webpagina’s zien. Daarbij is dan ook duidelijk hoe alle onderdelen met elkaar zijn verbonden. Hierdoor kunnen onze klanten zonder ontwerp kennis makkelijk zien hoe de website eruit komt te zien.

Imeco zorgt altijd, bij elke website voor deze aandachtspunten. Elke website die wij opleveren is gebouwd met aandacht voor online marketing en klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

WordPress in uw huisstijl

Elke website moet de juiste uitstraling hebben. We bouwen aan de herkenbaarheid van uw bedrijf en merk.

In geval u met ons gaat werken dan vragen, selecteren of maken we voor u o.a. deze delen welke de stijl bepalen:

 • Uw logo
 • Uw bedrijfspapier
 • Uw bedrijfskleuren
 • Afbeeldingen van bedrijf, producten, diensten, mensen.
 • Lettertype, lettekleur, lettergroote en letterdecoratie.
 • Communicatiestijl: beschouwende stijl, directieve stijl, coöperatieve stijl, expressieve stijl. 

Heeft u deze onderdelen nog niet of niet ter beschikking? Dan maken onze ontwerpers deze voor u.

Uw huisstijl is onderdeel van een groter plan

Tools voor het maken van WordPress websites

Aandachtspunten bij een WordPress website

Wanneer u hebt besloten om met WordPress uw online doelen te realiseren: gefeliciteerd met de stap vooruit. We noemen hier de belangrijkste beslissingspunten zodat u een goede WordPress start kunt realiseren.

WordPress hosting

Goede kwaliteit hosting is cruciaal voor online succes. Een snelle en stabiele website vormt de basis van een prettige ervaring van uw website bezoekers. Het gebeurt vaak dat gekozen wordt voor budgethosting van 5 à 10 euro per maand maar deze schijnbare besparing kost u waarschijnlijk veel geld. Kijkende naar de benodigde componenten en service is goede kwaliteit WordPress hosting mogelijk vanaf 20 euro per maand. Een WordPress testomgeving is een bijzonder prettige optie bij een hosting oplossing.

WordPress updates

Hoe en door wie of wat wilt u de updates van WordPress laten verzorgen? Doorgaans is uw webmaster de aangewezen persoon om onderstaande updates te beheren. Advies: maak vooraf een backup van uw website zodat in geval van update problemen u uw oude website terug kunt zetten.

 • WordPress core updates: deze kernbestanden heeft elke WordPress installatie. Hiervoor komen met regelmaat updates uit om WordPress te verbeteren.
 • WordPress thema updates: het themabestand bepaalt in de basis het uiterlijk van uw website. Hoe en waar wordt de content (=inhoud) weergegeven van uw teksten, afbeeldingen, video’s etc.
 • WordPress plugin updates: de plugins geven uw website bepaalde functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een webformulier, een foto gallerij, een vertaling, integratie met uw social media kanalen, etc.
 • WordPress content updates: uw bedrijf en de wereld zijn continue in beweging. Daarom zal regelmatig de inhoud van uw website geactualiseerd moeten worden: nieuwe producten, diensten, openingstijden, etc

WordPress pagebuilder

Er zijn vele mogelijkheden om uw WordPress website te maken. Met een pagebuilder kan zowel het ontwerp als de inhoud van een webpagina worden gemaakt. Bekende pagebuilders zijn: Elementor (waarmee deze website is gemaakt), BeaverbuilderOxygen en de standaard meegeleverde pagebuilder Gutenberg. Laatst genoemde biedt goede basisfunctionaliteiten, maar er zijn niet voor niets andere pagebuilders op de markt gekomen. Imeco heeft licenties voor veel pagebuilders zodat u daarvoor geen kosten heeft als Imeco uw website bouwt.

WordPress functionaliteiten

Wat wilt u dat uw website kan doen en wat moet in uw website? Bijvoorbeeld: wilt u een WordPress webshop, een forum, een fotogallerij, een keuken ontwerp mogelijk, een landkaart met al uw vestigingen, weergave van advertentie banners of een integratie met uw social media acounts? Alle functionaliteiten moeten doen waarvoor ze bedoeld zijn en geen negatieve invloed uitoefenen op het functioneren van uw website.

WordPress meertalig

Het is goed om vooraf te bepalen of u nu of in de nabije toekomst uw WordPress website meertalig wilt maken. Het is beter om hier in het begin rekening mee te houden dan op later moment extra werk te moeten verzetten.

WordPress standaard website onderdelen

Doorgaans heeft een website een aantal standaard onderdelen welke er anders uitzien en andere functionaliteiten hebben. U kunt vooraf al bedenken schetsen welke onderdelen u wilt, hoe ze eruit moeten zien en wat erin moet komen te staan. In geval u met ons in zee gaat: wij maken gebruik van wireframes waarmee wij u het toekomstige uiterlijk van elk type webpagia kunnen laten zien.

 • Home pagina: vaak voorkomende details: deze startpagina heeft doorgaans een samenvatting van uw bedrijf, merk, producten en diensten alsmede informatie waarom klanten voor u (moeten) kiezen.
 • Contact pagina: vaak voorkomende details: uw naw gegevens, uw social media kanalen, een webformulier en een landkaartje waar uw onderneming is gevestigd.
 • Producten / Diensten pagina: vaak voorkomende details: beschrijving van uw producten en/of diensten.
 • Portfolio pagina: vaak voorkomende details: visuele weergave van uw producten en /of diensten.
 • Over ons pagina: vaak voorkomende details: hoe uw bedrijf is ontstaan en hoe deze momenteel opereert.
 • Webwinkel product pagina: vaak voorkomende details: webwinkels hebben voor elk product of dienst een eigen pagina waarin de evt details van de webwinkelproducten kunnen worden bepaalt (afmeting, kleur, etc) en in de winkelmand kan worden geplaatst.
 • Landingspagina: deze pagina’s worden gemaakt t.b.v. het ontvangen van bezoekers welke op uw advertenties of socialmedia posts hebben geklikt. Natuurlijk kunt u voor elke type bezoeker (buyer persona) een specifieke landingspagina laten maken. Dan voelen zij zich op het gemak en kunnen ze gestuurt worden om te doen wat u graag wilt (offerte aanvraag, webwinkel aankoop, nieuwsbrief inschrijving, etc).

De meeste websites bestaan ruwweg uit 3 onderdelen: een kopdeel (header) welke aan de bovenzijde te zien is van alle webpagina’s in uw website, een middendeel (body) met daarin de informatie van de betreffende webpagina en een afsluitend deel (footer) welke aan de onderzijde te zien is van alle webpagina’s in uw website.

 • Header: vaak voorkomende details: logo + menu + contact gegevens
 • Footer: vaak voorkomende details: links naar juridische webpagina’s (algemene voorwaarden, privacy statement etc) + contact gegevens + nieuwsbrief inschrijf mogelijkheid.

Voldoen aan de wet

Uw website moet voldoen aan de regelgeving van de landen waar u website klanten bediend. In Nederland moet u bijvoorbeeld voldoen aan de AVG welke in Europees verband de GDPR is. Heeft u een webwinkel? Zorg dan dat dat u aan de vereisten voldoet zoals bijvoorbeeld in Nederland of Duitsland.

Video met tips over WordPress plugins